Servervirtualisatie met Proxmox

Voor wie

8 studenten (niveau 4 media- en netwerkbeheer/ict-beheer en software development)

Start

Start: september 2020 Eind: januari 2021
datacenter, virtualisatie, hardware, cloudoplossingen

Partners

CJ2 Hosting

Opdrachtgevers

Docenten

Patrick Hulshof (Noorderpoort) Rob Haverkamp (CJ2)

Studenten

8 studenten (niveau 4 media- en netwerkbeheer/ict-beheer en software development)

Resultaten

Inrichten van een server met open-source software proxmox.

Status

Afgerond

Servervirtualisatie met Proxmox

Op dit moment is er veel vraag naar mensen die met Proxmox kunnen werken. In deze opdracht heb je de kans om dat te doen!

Steeds meer bedrijven brengen hun diensten onder bij een hostingpartij. Deze hostingpartijen maken gebruik van server virtualisatie. Ze kunnen hiervoor gebruik van de grote merken als VMWare en HyperV (Microsoft). In de markt wordt ook gebruik gemaakt van open source platforms zoals Proxmox. Proxmox is goedkoper in gebruik, hierdoor kunnen hostingpartijen hun diensten goedkoper aanbieden.  Op dit moment is er veel vraag naar mensen die met Proxmox kunnen werken.

In deze opdracht heb je de kans om dat te doen. Je gaat met een aantal studenten een cluster bouwen vanaf nul. Het begint met het installeren van de hardware in het rack en zorgen dat alles in de basis werkt. Daarna ga je aan de slag met de virtualisatie. Aan het eind krijg je een opdracht om voor een bepaald doel een server in te richten waarbij je gebruik maakt van de mogelijkheden van Proxmox.

Deze opdracht wordt begeleid door CJ2 Hosting. CJ2 Hosting is gevestigd in Groningen en is regelmatig op zoek naar mensen met o.a. Proxmox kennis.

Deze opdracht zou starten in februari 2020, maar is door corona verschoven naar september.