Servervirtualisatie met HyperV

Voor wie

IT-studenten die meer willen leren over servervirtualisatie en niet alleen binnen hun eigen specialisatie willen blijven.

Start

start op woensdagmiddag 22 september
Servervirtualisatie, HyperV, Microsoft, Clusterhardware, Netwerken, Office365, Azure

Partners

Tim Zuidema namens CJ2 Hosting

Opdrachtgevers

CJ2 Hosting

Docenten

Martijn Bockstael

Studenten

IT-studenten die meer willen leren over servervirtualisatie en niet alleen binnen hun eigen specialisatie willen blijven.

Resultaten

Een vanaf nul opgebouwd cluster met een dienst aangeboden middels HyperV

Status

Afgerond

Servervirtualisatie met HyperV

Steeds meer bedrijven brengen hun diensten onder bij een hostingpartij. Deze hostingpartijen maken gebruik van servervirtualisatie. Ze kunnen hiervoor gebruik maken van de grote merken als VMWare en HyperV (Microsoft). In de markt worden veel Microsoft en Office365 producten ondergebracht op HyperV clusters in datacenters. Er is veel vraag naar personeel dat specialistisch kennis heeft over virtualisatie.

In deze opdracht heb je de kans om deze kennis op te doen. Je gaat met een aantal studenten een cluster bouwen vanaf nul. Het begint met het installeren van de hardware in het rack en ervoor zorgen dat alles in de basis werkt. Daarna ga je aan de slag met de virtualisatie. Aan het eind krijg je een opdracht om voor een bepaald doel een server in te richten waarbij je gebruik maakt van de mogelijkheden van HyperV en Microsoft.

Deze opdracht wordt begeleid door CJ2 Hosting. CJ2 Hosting is gevestigd in Groningen en is regelmatig op zoek naar mensen met o.a. HyperV kennis.

Wanneer je dit project met goed gevolg uitvoert, dan kun je het keuzedeel K0927 – Praktijkonderzoek (480 sbu) behalen.