DCIM dashboard ontwikkeling (Datacenter Infrastructure Management)

Voor wie

4 studenten (Developers of eventueel IT’ers die programmeren leuk vinden)

Start

maart 2021 (woensdagmiddag 3 maart)
MQTT, software ontwikkeling, dashboard, data analystics, databases, iFrame, queries

Partners

We werken bij de opdracht samen met een aantal datacenters uit de regio. Voor de ontwikkeling van het dashboard zijn we nog op zoek naar geschikte partner.

Opdrachtgevers

Rykle Baron

Docenten

Koos Daniels

Studenten

4 studenten (Developers of eventueel IT’ers die programmeren leuk vinden)

Resultaten

een dcim dashboard voor het datacenter field lab van Noorderpoort

Status

Gecancelled

DCIM dashboard ontwikkeling (Datacenter Infrastructure Management)

We zijn gestart met de bouw van ons eigen Noorderpoort Datacenter Field Lab. Dit DCFL wordt een compleet datacenter, maar dan in het klein. In het DCFL zijn rack met servers, routers en switches aanwezig. Om deze goed te laten werken hebben ze stroom nodig, connectiviteit en koeling. Voor een goede werking van het DCFL willen we op afstand kunnen monitoren hoe het datacenter functioneert. Het team van Rykle Baron zoekt hiervoor sensoren uit en ontwikkelt een datastroom en opslag. Jullie gaan aan de slag met de ontwikkeling van een dashboard waarin de informatie is uit te lezen. Zorg ervoor dat de informatie accuraat grafisch wordt weergegeven en dat ‘operations’ tijdig gewaarschuwd wordt als er een storing of incident is.

Mochten we in de komende weken specifiekere informatie hebben over de opdrachten, dan passen we dat aan op deze website (denk aan partners of update over de startdatum)