Stagebedrijven voor cloud & infrastructure technicians gezocht

Nieuwe opleiding gestart!

Noorderpoort IT is sinds dit schooljaar gestart met de opleiding cloud & infrastructure technician. Het is een mbo niveau 4 opleiding gericht op, zoals de naam al aangeeft, cloud & infrastructure.

Studenten kunnen na hun opleiding als technician aan de slag in bijvoorbeeld een datacenter, bij een hostingpartij, cloudleverancier of afnemer van clouddiensten (zoals een school, ziekenhuis, zakelijk dienstverlener).

Voor onze studenten zijn wij op zoek naar geschikte stageplekken, waar zij hun vaardigheden in de praktijk verder kunnen ontwikkelen.

Wat kun je verwachten van onze studenten?

De opleiding cloud & infrastructure technician heeft in de basis gedeeltelijk overlap met de bestaande opleiding voor netwerk-/ict-beheer. Studenten van de cloud & infrastructure technician opleiding ontwikkelen aanvullende kennis en vaardigheden op het gebied van monitoren en beheren van de cloud infrastructuur (implementeren, automatiseren en optimaliseren, monitoren en testen) en het optimaliseren van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de infrastructuur (network automation, system hardening, reageren op incidenten).

Meer informatie:

Heb je interesse in een stagiaire van de opleiding cloud & infrastructure technician of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maaike van Kessel via mk.vankessel@noorderpoort.nl  of vul onderstaand formulier in en we nemen contact op. De eerste stages starten september 2022. Een stage duurt 20 weken. Een stage van 40 weken is eventueel ook mogelijk.