Kick-off Programma Cybersecurity Noord-Nederland

Datum

28 januari 2021

Aanvang

16:00 uur

Lokatie

Online

Aanmelden kan via deze link.

Met de groeiende digitalisering in onze maatschappij neemt ook het aantal cyberaanvallen toe. Cybersecurity wordt daarmee een belangrijk onderdeel van het digitale ecosysteem. Slimme apparaten zijn vaak digitaal onveilig, software is verouderd en updates worden niet uitgevoerd. Het is niet de vraag of je wordt gehackt maar wanneer en hoe vaak. Er is dringende behoefte aan kennis op het gebied van cybersecurity. Het Programma Cybersecurity Noord-Nederland presenteert zichzelf in een live-uitzending op donderdag 28 januari om 16:00 uur.

Het Ministerie van EZK heeft de Provincie Groningen nadrukkelijk als koploper benoemt op het gebied van digitale economie en veiligheid. Gezamenlijk werken de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, TNO, Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland en Qbit aan het verbeteren van de digitale weerbaarheid van het mkb. Het programma richt zich zowel op de juridische als technisch aspecten van cybersecurity.

Live-uitzending
Tijdens de live-uitzending op 28 januari kunnen deelnemers op een interactieve manier kennis maken met een greep uit de onderdelen van het Programma Cybersecurity Noord-Nederland. Het programma is als volgt:

  • Interview ‘1 jaar programma Cybersecurity Noord-Nederland’ met Jeanne Mifsud Bonnici (Rijksuniversiteit Groningen) en Roland Klarenbeek (Hanzehogeschool Groningen)
  • Videoboodschap van gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (CDA) van de Provincie Groningen
  • Quiz ‘Juridische aspecten in autonoom vervoer en e-health’ door Nynke Vellinga (Rijksuniversiteit Groningen) en Jessica Hof (Hanzehogeschool Groningen)
  • Presentatie onderzoek ‘automatisch detecteren en patchen van kwetsbaarheden in software’ door Wouter Langenkamp (TNO)
  • You will be hacked! Eerste aflevering van een serie waarin Erik Rutkens, practor Digitaal Veilige Apparatuur van Noorderpoort, samen met een ethical hacker “live” laat zien hoe kwetsbaar slimme apparaten zijn.

Aanmelden
We nodigen jullie uit voor de (online) kick-off bijeenkomst van het programma aanwezig te zijn op 28 januari van 16 tot 17 uur. Aanmelden kan via deze link.