IT Academy Leergang Programmeren

Datum

13 september 2019

Aanvang

09:00:00

Lokatie

Kasteel.gro
Melkweg 1
9718 EP Groningen

Bijzonderheden

Er zijn een beperkt aantal plaatsen.
Aanmelden kan via IT Academy Noord-Nederland

Op 13 september 2019 start IT Academy Noord-Nederland voor de vierde keer de leergang Programmeren. Gedurende deze leergang leer je in een jaar tijd programmeren (backend). Aan het einde van de leergang kun je een eigen webapplicatie bouwen. De opleiding is zo opgezet dat het makkelijk te volgen is naast je werk of studie.

Vergaande digitalisering vraagt om een skillset die past bij de 21ste eeuw. Alles is online en met nieuwe technologieën en vakgebieden zoals cyber security, Internet of Things (IoT) en Data Science zullen bedrijven en overheden steeds verder digitaliseren. Het spreken van een programmeertaal is een belangrijke  competentie voor iedereen die wil slagen in deze wereld.

De leergang Programmeren is uitermate geschikt voor professionals die kennis van programmeren willen opdoen. Daarnaast is het een goede stap richting een carrière in de IT.  Mogelijke startfuncties zijn bijvoorbeeld junior ontwikkelaar, software tester of DevOps engineer. Verder zijn docenten die ook programmeerles willen geven en studenten van niet ICT-gerelateerde studies die hun domeinkennis willen complementeren met digitale vaardigheden bij deze opleiding gebaat.

Inhoud
De leergang is in samenwerking met ervaren docenten van de Hanzehogeschool Groningen ontwikkeld, welke tevens de colleges in de leergang verzorgen. Gedurende het programma leer je zelfstandig een (mobiele) applicatie te ontwikkelen in de programmeertaal Java. Het programma is in drie blokken opgedeeld:

Blok 1 – Basis programmeren (12 weken)
Tijdens dit eerste blok leer je de basisbeginselen van het programmeren in Java en ga je je eerste codes schrijven.

Blok 2 – Geavanceerd programmeren (13 weken)
Het tweede blok gaat dieper in op o.a. databases (SQL) en database connectivity.

Blok 3 – Front end development (3 weken)
De kennis en ervaring op het gebied van back end programmeren in de eerste twee blokken worden in Blok 3 gecomplementeerd met colleges en opdrachten op het gebied van front end programmeren, prototyping en usablity.

Eindopdracht (4 weken)
Tijdens de eindopdracht ga je met je team een webapplicatie ontwikkelen. De webapplicatie bestaat uit een back-end, gekoppeld aan een database en een front-end.  Aan het einde van de leergang presenteer je de webapplicatie, inclusief leerervaringen aan je mede deelnemers.

Programma onder voorbehoud.