Unlock 5G – Testen ‘Digitale ontsluiting via 5G’

Voor wie

IT studenten die meer willen weten van het testen van slimme producten met 5G

Start

start op dinsdagmiddag 21 september
5G, IoT, testing

Partners

Marc Cremers namens 5G; Egbert Wiltens namens Health Hub Roden

Opdrachtgevers

Healthub Roden

Docenten

Peter Doornbosch

Studenten

IT studenten die meer willen weten van het testen van slimme producten met 5G

Resultaten

Het 5G slot is onderzocht op functioneren en kwetsbaarheden en er is een goed beeld ontstaan over de inzet en bruikbaarheid van het slot voor gebruik in een woning van een zorgvrager.

Status

Afgerond

Unlock 5G - Testen 'Digitale ontsluiting via 5G'

Dagelijks worden zorginstelling geconfronteerd met bewoners en cliënten die hun woning verlaten zonder hun sleutels mee te nemen. Zorginstellingen kunnen de woning niet op afstand openen. Het naar de woning komen en het openen van de deur door medewerkers van de zorginstelling kost echter veel tijd en verstoort het werkproces van deze medewerkers.

Meerdere keer per jaar worden de hulpdiensten geconfronteerd met situaties waarin hulp verleend moet worden, terwijl ze het slachtoffer niet kunnen bereiken, omdat ze de woning niet in kunnen. In dergelijke gevallen wordt hulp in geroepen van de politie om toegang te forceren. Dit vertraagt de hulpverlening en zorgt voor een grote schadepost voor de bewoner.

Deze problemen zijn mogelijk op te lossen met een ‘slim’ slot.

Inmiddels heeft de Health Hub Roden twee 5G-sloten ter beschikking om te onderzoeken of deze ingezet kunnen worden binnen dit vraagstuk.

Onderzoek samen met een aantal studenten de werking van het 5G-slot (vanaf installatie tot gebruik). Hoe werkt de beheeromgeving? Welke functionaliteiten biedt het slot? Hoe veilig is het slot en de beheeromgeving en welke data wordt met het slot verzameld? Door middel van testen en onderzoek ga je op zoek naar de werking en kwetsbaarheden van het slot. Werk samen met verpleegkunde studenten om de bruikbaarheid en gebruiksgemak van het slot en omgeving te onderzoeken.

Uitvoering opdracht zal vooral bij de Health Hub Roden plaatsvinden. Wanneer je dit project met goed gevolg uitvoert, dan kun je het keuzedeel K0927 – Praktijkonderzoek (480 sbu) behalen.