Smart Brake System

Voor wie

3 ICT studenten – 2 Mechatronica studenten – 2 Werktuigbouwkunde studenten

Start

Begin periode 3 – 2 maart woensdagmiddag 13.00 – Muntinglaan
smart, kart, self driving challenge, teamwork. techniek

Partners

RDW en DSH – Hanze Hogeschool

Opdrachtgevers

RDW

Docenten

Rykle Baron

Studenten

3 ICT studenten – 2 Mechatronica studenten – 2 Werktuigbouwkunde studenten

Resultaten

Een prototype van een slim (smart) remsysteem, waarbij de rem niet mag blokkeren.

Status

Afgelopen

Smart Brake System

Bouw jij mee aan een slim remsysteem voor de AI kart? De RDW en DSH hebben een aantal jaar geleden de self driving challenge opgezet. In deze challenge gaan Hogescholen in Nederland de strijd met elkaar aan om de meest efficiënte AI(kunstmatige intelligentie) te ontwikkelen op een kart. De kart die zelf op een circuit steeds sneller moet gaan rijden naar mate er meer data wordt verzameld. De AI kart wordt steeds “slimmer”. Noorderpoort bouwt nu ook mee aan deze slimme kart.

Heb je het wel eens gevoeld, met sneeuw of met gladheid in een auto en dan vol proberen te remmen? De ABS (Anti Blokkering Systeem) doet zijn werk, want anders zou je gaan slippen. Slippen is niet alleen heel slecht gebruik maken van je remvermogen, het betekent ook nog eens dat je niet kunt sturen. Toch is ABS niet het beste systeem als het gaat om veel remvermogen, want je blokkeert nog steeds een groot gedeelte (maar niet volledig) van de tijd dat je de rem in trapt.  

Het beste gebruik maken van je remmen doe je door net niet te slippen. De wielen moeten blijven draaien. Daar gaat dit project over. Het maken van een remsysteem dat doorheeft dat er te hard geremd wordt en vervolgens minder (hydraulische)druk op de rem gaat zetten.  

Je gaat dit project aan met verschillende studenten van verschillende opleidingen. Je werkt nauw met deze mensen samen om zo tot een goed resultaat te komen. Er wordt gewerkt aan een fysieke kart op de locatie Muntinglaan. 


 

 

 

In dit project gaan jullie waarschijnlijk samenwerken met studenten van de Hanze Hogeschool Wanneer je dit project met goed gevolg uitvoert, dan kun je het keuzedeel K0927 – Praktijkonderzoek (480 sbu) behalen.