Servervirtualisatie met Proxmox – Jarvis Style

Voor wie

8-10 studenten (niveau 4 media- en netwerkbeheer/ict-beheer en software development)

Start

Begin periode 3 – woensdagmiddag 2 maart – 13.00 uur
datacenter, virtualisatie, hardware, cloudoplossingen

Partners

CJ2 Hosting

Opdrachtgevers

Ontwikkelteam Cloud & Infrastructure Technician

Docenten

Patrick Hulshof (Noorderpoort) Tim Zuidema (CJ2)

Studenten

8-10 studenten (niveau 4 media- en netwerkbeheer/ict-beheer en software development)

Resultaten

Inrichten van een server met open-source software proxmox.

Status

Afgelopen

Servervirtualisatie met Proxmox - Jarvis Style

Op dit moment is er veel vraag naar mensen die met Proxmox kunnen werken. In deze opdracht heb je de kans om dat te doen!

Steeds meer bedrijven brengen hun diensten onder bij een hostingpartij. Deze hostingpartijen maken gebruik van server virtualisatie. Ze kunnen hiervoor gebruik van de grote merken als VMWare en HyperV (Microsoft). In de markt wordt ook gebruik gemaakt van open source platforms zoals Proxmox. Proxmox is goedkoper in gebruik, hierdoor kunnen hostingpartijen hun diensten goedkoper aanbieden.  Op dit moment is er veel vraag naar mensen die met Proxmox kunnen werken.

In deze opdracht heb je de kans om dat te doen. Je gaat met een aantal studenten een cluster bouwen vanaf nul. Het begint met het installeren van de hardware in het rack en zorgen dat alles in de basis werkt. Daarna ga je aan de slag met de virtualisatie. Aan het eind krijg je een opdracht om voor een bepaald doel een server in te richten waarbij je gebruik maakt van de mogelijkheden van Proxmox.

Dit is niet het eerste proxmox-project, maar er was zoveel belangstelling dat we het project nog een keer doen, maar dan in een nieuw jasje: ‘Jarvis-style’. Als het je leuk lijkt om op andere manier te leren en bij te dragen aan het vernieuwen van de opleiding, doe dan mee. Wanneer je dit project met goed gevolg uitvoert, dan kun je het keuzedeel K0927 – Praktijkonderzoek (480 sbu) behalen.