RoomBuddy 2.0

Voor wie

4- 6 studenten (niveau 3/4 media- en netwerkbeheer/ict-beheer en software development)

Start

Begin periode 3 – 1 maart 2022 dinsdagmiddag 13.00 uur
sensoren, Python, app-development, 5G

Partners

Chainless – Pepijn Compaan

Opdrachtgevers

Chainless – Gerwin Reimink

Docenten

Jade Thomson

Studenten

4- 6 studenten (niveau 3/4 media- en netwerkbeheer/ict-beheer en software development)

Resultaten

RoomBuddy 2.0, een klein plug-en-play kastje met daarin sensoren om het klimaat in een ruimte te bepalen inclusief een eenvoudige app om de informatie te bekijken.

Status

Niet gestart

RoomBuddy 2.0

Hoe meet je nou hoe het klimaat in een ruimte is? En hoe zorg je dat de aanwezigen mensen actie ondernemen om het klimaat in de ruimte te verbeteren? In de afgelopen maanden hebben studenten gewerkt aan RoomBuddy 1.0. Het tijd om RoomBuddy verder te ontwikkelen naar versie 2.o.

Een goed klimaat in een klaslokaal of vergaderruimte is belangrijk om goed te kunnen werken. Niet te warm en niet te koud, voldoende frisse lucht, licht aangepast aan de werkzaamheden. Hoe meet je nou hoe het klimaat in een ruimte is? En hoe zorg je dat de aanwezigen mensen actie ondernemen om het klimaat in de ruimte te verbeteren? Breng versie 1.0 naar de ‘nu nog betere’ RoomBuddy 2.0. RoomBuddy, for a good atmosphere! Het ontwikkelen van RoomBuddy 1.0 is gestart in september 2020. De studenten die eraan werken zijn al een eind op weg, maar zoals dat gaat in productontwikkeling, zijn er meerder ontwikkelcycli nodig om tot een ‘viable product’ te komen.

Naast de sensoren die er al zijn, wil de opdrachtgever nog een geluidssensor toevoegen. Aandachtspunt hierbij is ook de invloed van sensoren op elkaar. Hoe meet je zuiver? Bluetooth staat nog op de wensenlijst. Het verbeteren van het web design. En eventueel het werken met het bacnet protocol. Ga in gesprek met de opdrachtgever, onderzoek RoomBuddy 1.o en kijk hoe gezamenlijk een echte verbeterslag kan maken.

In dit project gaan jullie waarschijnlijk samenwerken met studenten van de Hanze Hogeschool Wanneer je dit project met goed gevolg uitvoert, dan kun je het keuzedeel K0927 – Praktijkonderzoek (480 sbu) behalen.