Meten is weten – sensoren voor het Data Center Field Lab

Voor wie

6 studenten (IT en Developers)

Start

Afgerond
sensoren, mqtt, datacenter, datastromen, meten, snmp

Partners

Zentrys – Bytesnet

Opdrachtgevers

Dirk-Jan Huizingh

Docenten

Rykle Baron

Studenten

6 studenten (IT en Developers)

Resultaten

Proof of concept van gekoppelde sensoren die een data feed in een database plaatsen voor accurate metingen ten behoeve van het DCIM.

Status

Meten is weten – sensoren voor het Data Center Field Lab

Voor een goede werking van het DCFL willen we op afstand kunnen monitoren hoe het datacenter functioneert. Ga aan de slag met verschillende sensoren om te meten hoe het datacenter presteert en zorg ervoor dat de data veilig is.

We zijn gestart met de bouw van ons eigen Noorderpoort Data Center Field Lab. Dit DCFL wordt een compleet datacenter, maar dan in het klein. In het DCFL zijn rack met servers, routers en switches aanwezig. Om deze goed te laten werken hebben ze stroom nodig, connectiviteit en koeling. Voor een goede werking van het DCFL willen we op afstand kunnen monitoren hoe het datacenter functioneert. Ga aan de slag met verschillende sensoren om te meten hoe het datacenter presteert en zorg ervoor dat de data veilig is.

In dit project kun je aan de slag van ontwerp tot het bouwen van een prototype. Onderzoek wat je wilt meten, kies de benodigde apparatuur, zorg voor een stabiele datastroom en opslag van informatie. Een ander studententeam zal een dashboard ontwerpen om de informatie te ontsluiten. (DCIM – Datacenter Infrastructure Management)

De geleerde kennis en vaardigheden kan je natuurlijk ook prima in je thuissituatie toepassen bij het aanleggen van je eigen domotica-oplossingen.

Mochten we in de komende weken specifiekere informatie hebben over de opdrachten, dan passen we dat aan op deze website (denk aan partners of update over de startdatum)