Make room for RoomBuddy

Voor wie

Studenten die meer willen weten van de opkomende technologie van het 3D printen.

Start

start op dinsdagmiddag 21 september
3D printing, additive manufacturing, design, industriële printers, materiaalkennis, IoT

Partners

Rolf Meijer namens Citoforma

Opdrachtgevers

Chainless

Docenten

Jade Thomson

Studenten

Studenten die meer willen weten van de opkomende technologie van het 3D printen.

Resultaten

Een behuizing voor RoomBuddy, van het begin tot eind door jullie bedacht en gemaakt.

Status

Afgerond

Make room for RoomBuddy

3D printers zijn voor veel mensen leuk speelgoed. De zakelijke 3D-printmarkt begint zich nu – langzaam maar zeker – echt te ontwikkelen. Er worden steeds meer nieuwe toepassingen bedacht. In de medische sector worden 3D printers o.a. gebruikt voor het maken van protheses, steunzolen en corrigerende beugels. Ontwerpers gebruiken ze voor het maken van prototypes, maar ook steeds vaker worden 3D printers ingezet voor productie van bijvoorbeeld exclusieve telefoonhoesjes.

Printers zijn er in soorten en maten en maken gebruik van verschillende materialen. Van chocolade tot kunststof voor implantaten. De markt voor 3D printing gaat de komende jaren flink groeien. Er is echter nog geen opleiding met brede kennis van 3D-printing. In deze opdracht kun je kennis maken met alles wat komt kijken bij 3D-printing (ook wel additive manufacturing genoemd). We doen dit in samenwerking met Citoforma, onderdeel van Bossers&Cnossen. Zij beschikken over veel industriële printers en kennis.

In de komende 20 weken gaan jullie een behuizing voor RoomBuddy ontwikkelen. RoomBuddy is voor de zomer ontwikkeld door jullie collega-studenten. RoomBuddy verzamelt allerlei informatie over het binnenklimaat (temperatuur, lichtsterkte, luchtvochtigheid, co2). Met de inzichten van RoomBuddy wordt gewerkt aan een betere werkomgeving. Tot nu toe bestaat RoomBuddy uit een aantal sensoren en een RasberryPI. Maar hij ziet er nog niet mooi uit.

Aan jullie om een Room for RoomBuddy te maken. Maak een ontwerp, ga op zoek naar het meest geschikte materiaal, kies de juiste printer, stuur de printer aan, kortom leer van alle aspecten die komen kijken bij het 3D printen in een zakelijke markt.

Wanneer je dit project met goed gevolg uitvoert, dan kun je het keuzedeel K0927 – Praktijkonderzoek (480 sbu) behalen.