Een escaperoom bouwen met Arduino’s

Voor wie

20 studenten Software Developer

Start

3de week van februari, 20 weken
Arduino, coderen, solderen, escaperoom

Partners

Wens is om gastlessen te organiseren door externe sprekers

Opdrachtgevers

Impressfest Noorderpoort

Docenten

Adi Sourjaman

Studenten

20 studenten Software Developer

Resultaten

Een escaperoom voor Impressfest

Status

Gaat van start

Praktijkonderzoek arduino en gezamenlijk ontwikkelen escaperoom

We gaan vanuit het keuzedeel “Programmeren van microcontrollers” aan de slag met Arduino’s.

Het eerste blok staat in het teken van praktijkonderzoek. Jullie maken eerst kennis met Arduino en de ontwikkelomgeving daaromheen. Ook zullen jullie leren hoe een simpele elektronische schakeling aangestuurd kan worden via de bijgeleverde software. Hiermee kunnen bijvoorbeeld sensoren worden uitgelezen en ledjes worden aangestuurd.

Daarna gaan jullie in het tweede zelfstandig aan de slag met bouwen van een escaproom. De escaperoom bevat een aantal elektronische puzzels, die door de studenten zelf zijn bedacht en gemaakt. Deze escaperoom zal gebruikt worden voor het door studenten georganiseerde Impressfest.

De organisatie en inhoud van het Impressfest wordt door onze studenten van verschillende opleidingen verzorgd. Zo zijn studenten van de opleidingen Evenementenorganisatie, Muzikant, Acteur, Content creator, Fotografie en AV-specialist betrokken. Door het Impressfest krijgen zij al tijdens hun opleiding een realistisch kijkje in hun vakgebied en de verschillende disciplines waarmee ze gaan samenwerken. Daarnaast wordt de doorstroming naar opleidingen in de elektro-/installatietechniek (o.a. domotica) versoepeld. Door de ontwikkelingen in de branche is er vraag op de arbeidsmarkt naar beroepsbeoefenaren die de verbinding kunnen leggen tussen applicatieontwikkeling en de aansturing van apparatuur (elektrotechniek) door middel van het programmeren van microcontrollers.

Wanneer je dit project met goed gevolg uitvoert, dan kun je het keuzedeel K0730 – Programmeren van microcontrollers (240 sbu) behalen.