Digital Nursing

Voor wie

6 studenten (Game Developers, Software Developers en Game Artists)

Start

maart 2021 (donderdagmiddag 4 maart)
Video, Design, Frontend development, Backend development, Agile, Multidisciplinair, Storytelling

Partners

We zijn op zoek naar een partner om dit proces te begeleiden

Opdrachtgevers

MBO Verpleegkunde Noorderpoort

Docenten

Reygan Leito

Studenten

6 studenten (Game Developers, Software Developers en Game Artists)

Resultaten

een digitale omgeving waarin scenario’s voor klinisch redeneren kunnen worden geoefend.

Status

Afgerond

Digital Nursing

Het ontwikkelen van een digitale omgeving waar vooraf opgenomen fragmenten ingezet kunnen worden om scenario’s na te bootsen, gaat helpen de studenten met veel meer scenario’s in aanraking te laten komen.

Op dit moment wordt het vak klinisch redeneren gegeven aan de hand van casussen uit een boek. Dat betekent dat studenten veel theorie moeten leren en dat vervolgens in hun hoofd moeten ‘mindmappen’ wanneer zij hierover getoetst worden. Het is bij klinisch redeneren namelijk van belang dat de student in staat is om een groot scala aan indicatoren in de juiste volgorde te interpreteren om zo tot een juiste behandeling te komen. Deze indicatoren kunnen bestaan uit harde waarden zoals bijvoorbeeld temperatuur en bloeddruk maar ook uit minder harde waarden zoals bijvoorbeeld een vraag ‘hoe voelt u zich vandaag?’ 

Het is lastig dat dit proces op dit moment een papieren proces is, daardoor missen studenten de ‘feeling’ met de realiteit. Om die reden worden met regelmaat dagen georganiseerd waarbij met behulp van acteurs” scenario’s nagespeeld en geoefend kunnen worden. Dit is echter nogal tijdsintensief en het aantal scenario’s waar je tijdens zo’n dag mee in contact kunt komen, is omwille van tijd beperkt. 

De opleiding MBO Verpleegkunde vraagt ons of wij samen met Verpleegkunde studenten een digitale omgeving kunnen ontwikkelen. In deze omgeving komen verschillende scènes waarin keuzes het verloop van het verhaal bepalen. Zorg jij ervoor dat je de juiste diagnose stelt en de patiënt weer beter wordt? 

Mochten we in de komende weken specifiekere informatie hebben over de opdrachten, dan passen we dat aan op deze website (denk aan partners of update over de startdatum)