Het ontwikkelen van een digitale omgeving waar vooraf opgenomen fragmenten ingezet kunnen worden om scenario’s na te bootsen, gaat helpen de studenten met veel meer scenario’s in aanraking te laten komen.
Op dit moment wordt het vak klinisch redeneren gegeven aan de hand van casussen uit een boek. Dat betekent dat studenten veel theorie moeten leren en dat vervolgens in hun hoofd moeten ‘mindmappen’ wanneer zij hierover getoetst worden. Het is bij klinisch redeneren namelijk van belang dat de student in staat is om een groot scala aan indicatoren in de juiste volgorde te interpreteren om zo tot een juiste behandeling te komen. Deze indicatoren kunnen bestaan uit harde waarden zoals bijvoorbeeld temperatuur en bloeddruk maar ook uit minder harde waarden zoals bijvoorbeeld een vraag ‘hoe voelt u zich vandaag?’
Het is lastig dat dit proces op dit moment een papieren proces is, daardoor missen studenten de ‘feeling’ met de realiteit. Om die reden worden met regelmaat dagen georganiseerd waarbij met behulp van “acteurs” scenario’s nagespeeld en geoefend kunnen worden. Dit is echter nogal tijdsintensief en het aantal scenario’s waar je tijdens zo’n dag mee in contact kunt komen, is omwille van tijd beperkt.
De opleiding MBO Verpleegkunde vraagt ons of wij samen met Verpleegkunde studenten een digitale omgeving kunnen ontwikkelen. In deze omgeving komen verschillende scènes waarin keuzes het verloop van het verhaal bepalen. Zorg jij ervoor dat je de juiste diagnose stelt en de patiënt weer beter wordt?
Copyright januari 2019 © All rights Reserved. Kasteelgro.nl