Afgelopen maandag hebben Meinte Strikwerda en Maaike van Kessel een goed gesprek gehad met Lusanne Tehupuring en Bjorn Koster van Zupr. Onderwerp van gesprek was de opdracht die Noorderpoort studenten hebben uitgevoerd voor Zupr. Het was een praktijkopdracht vanuit de Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap. Vier studenten zijn begin februari gestart met het ontwikkelen van goede on-boarding ondersteuning voor winkeliers die willen deelnemen aan het platform warenhuis.groningen.nl. Door de coronacrisis kwam Zupr ineens in een stroomversnelling. Er waren heel veel winkeliers in Groningen die zich in korte tijd wilden aansluiten en ook in andere steden wil men met het platform aan de slag.
De studenten hebben eerst onderzoek gedaan naar de behoefte van zowel Zupr als de winkelier. Uiteindelijk hebben ze een folder ontwikkeld waarin heel beeldend wordt uitgelegd hoe het proces van aanmelden tot assortiment toevoegen werkt. Ook is nog een animatie in de maak. De studenten waren heel enthousiast over de opdracht. “Het werken voor een echte opdrachtgever is heel leuk.” “Ik heb zo ook wat kunnen betekenen voor de ondernemers in de binnenstad in coronatijd”. “Lusanne en Bjorn waren heel erg betrokken.” “Door het online werken, heb ik geleerd dat goed communiceren echt heel belangrijk is”. Meinte: “Jullie waren een goede opdrachtgever. Jullie brachten kennis, waren betrokken en gaven goede feedback aan de studenten.”
Ook Lusanne en Bjorn zijn heel tevreden over het verloop van de opdracht. Lusanne: “De Werkplaats heeft een goed concept. Studenten werken zo op een andere manier dan de ‘schoolse’. Ze werken met echte klanten. Het is goed dat jullie ook jonge bedrijven hierbij betrekken, dat durft niet iedereen.” Bjorn: “Het was fijn om met een kleine groep te werken. In combinatie met een afgebakende opdracht en goede begeleiding van Meinte, heeft dit geleid tot een echt bruikbaar product. Dat is niet altijd het geval als we met onderwijs samenwerken.”
Door de intensieve samenwerking tussen Meinte, Lusanne, Bjorn en de studenten lukte het goed om samen de opdracht te vormen en ook bij te sturen. Ondanks dat door corona de manier van samenwerken anders verliep dan vooraf gedacht (online in plaats van offline), was de opdracht voor iedereen succesvol. Het zorgde er zelfs voor dat iedereen flexibeler was, omdat het normale lesrooster niet in de weg zat.
In het najaar gaan we gezamenlijk bekijken wat een volgende uitdagende opdracht voor studenten zou kunnen zijn.
Posted by Maaike van Kessel