Studenten enthousiast over de Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap

Voor de voorjaarsvakantie heeft de eerste groep van ruim 40 studenten hun praktijkopdracht in de Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap afgerond. Dit deden zij samen met partners uit het bedrijfsleven en hun docenten. De betrokken partners waren Stark Learning (virtual reality) NDC Mediagroep, (app ontwikkeling) Warpnet (ethical hacking), Atos (sensortechnologie) en Qbit (IoT pentesting).

Studenten zijn enthousiast over de projecten waaraan zij de afgelopen 20 weken werkten in Kasteel.gro en op locatie bij betrokken organisaties. Dit blijkt uit de reflectieverslagen die zij maakten na de opdracht. De studenten zijn positief over de nieuwe manier van leren, de directe betrokkenheid van bedrijven en de coachende in plaats van lesgevende rol van de docent.

Een aantal quotes van een van de studenten:

“Samen komen in Het Kasteel voor ethical hacken was echt het toppunt van mijn week en dat komt omdat het vaak een gezellige en leerzame dag was met leuke challenges.”

“Ik heb het gevoel dat ik echt ben gegroeid en het meewind geeft naar mijn vervolgstudie en toekomst”

“De persoon vanuit Atos werkt als coach, geeft verwachting aan en helpt bij problemen, zoals het gaat in het bedrijfsleven.”

“Iedereen heeft een rol in de opdracht en we moesten veel met elkaar samenwerken.”

“Ik heb tijdens het project ontdekt waar ik goed in ben en welke onderwerpen ik interessant vind.”