Proxmox in Jarvis style

Onze docenten en studenten hebben vorig jaar in de werkplaats kennisgemaakt met Proxmox, een open source platform.  Daarna is onderwijs ontwikkeld voor de nieuwe opleiding Cloud & Infrastructure Technician. De kennis binnen deze opleiding wordt aangeboden op een nieuwe manier; in Jarvis Style.

Wat houdt dat in?

Dit betekent dat studenten in hun eigen tempo leren & werken aan het bouwen van een cluster en elkaar feedback geven. Ze worden daarbij geholpen op een coachende manier in plaats van het traditionele lesgeven. De studenten gaan dit half jaar uitproberen of de nieuwe manier van leren ‘werkt’.

Wat gaan zij de komende periode doen? Ze zijn enige weken geleden gestart en hebben ondertussen de hardware in het rack geïnstalleerd en gezorgd dat alles in de basis werkt. Nu zijn ze aan de slag met de virtualisatie.

Aan het eind van hun keuzedeel hebben ze voor een bepaald doel een server ingericht waarbij je gebruik maakt van de mogelijkheden van Proxmox.

Er wordt gewerkt met een groep van 8 studenten. (In Groningen is een groep van 6 studenten met hetzelfde project aan de slag.) De sfeer is open en relaxt. Docent Patrick helpt waar nodig, maar geeft vooral kleine aanwijzingen om hen verder te helpen zelf zaken op te lossen en uit te zoeken. De studenten vertellen dat ze het leuk vinden om elkaar feedback te geven. Ze leren ieder voor zich en verdelen taken. Er wordt veel gelachen en overlegd. Het werken in Jarvis valt goed in de smaak. Het is overzichtelijk, je weet wat je nog kan en moet doen én het is leuk om zaken eerst af te kunnen sluiten en dan weer verder te kunnen.