DoeDigidag bij Noorderpoort Delfzijl over digitalisering van vervoer

DoeDigiDagen 13 & 14 maart​

Kan een boot onbemand varen? Hoe werkt een slimme lantaarnpaal? Je ontdekt het tijdens de DoeDigiDag op 14 maart bij Noorderpoort in Delfzijl. Bekijk bijvoorbeeld de versterkte dijk bij Eemshaven alvast door een VR-bril of speel een 3D-spel alsof je op een schip staat. Noorderpoort vormt de centrale locatie maar ook er zijn ook activiteiten buiten de deur. Het overkoepelende thema in Delfzijl: digitalisering van het vervoer.

Andere locaties:

Vijf bijzondere gebouwen in Noord-Nederland zetten op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2020 hun deuren wijd open om je kennis te laten maken met de nieuwste trends op het gebied van digitalisering. We doen in Nederland steeds meer digitaal. Dat heeft grote invloed op jouw leven en dat van anderen, maar het biedt ook vele kansen en mogelijkheden. Technologie kan ons land klaarmaken voor de toekomst.

De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering gaan erg snel. Hoe snel dat gaat, ervaar je op de DoeDigiDagen: een dag voor het hele gezin (van 6 tot 99 jaar) waarin doen, ervaren en beleven centraal staan. Ga zelf aan de slag met AI en 3D printers, laat je informeren over serious gaming en (digitale) geletterdheid en verwonder je over de nieuwste ontwikkelingen: van een autonome boot tot slimme lantaarnpalen.

Bezoek één of meerdere locaties op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart tussen 11.00 en 17.00 uur en ervaar digitalisering in actie!

Meer informatie over de DoeDigiDagen