In the spotlight: nieuwe partner Oostsoft Pro b.v.

21-06-2021  – De Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap heeft voor een lopend en aanstaand project gezocht naar een partner die wil samenwerken op het gebied van containers en Kubernetes. Na een zoektocht zijn we bij Niek Oost uitgekomen.

Niek is eigenaar van Oostsoft Pro BV, dat bedrijfsprocessen automatiseert voor maakbedrijven en de uitwisseling van gegevens tussen bedrijven slimmer inricht. Enerzijds automatiseren zij “bulk” bedrijfsprocessen, zoals de offerteaanvragen van klanten aan hun leverancier of financiële gegevens vanuit SAP naar honderden franchisenemers. Anderzijds specialiseren zij onder het label Produvar B.V. in het automatiseren van maakbedrijven, waarbij zij ook machinesturing en computer vision toepassen.

Niels is bekend met het mbo en maakt zich sterk voor het binden en behouden van mensen met IT-kennis voor de regio. Niek is graag betrokken bij het opleiden van jonge mensen. Daarom draagt hij bij aan de projecten van de Werkplaats en heeft hij op dit moment meerdere stagiaires Applicatieontwikkeling bij zijn bedrijf.

Niek heeft in het lopende project een inkijk gegeven in zijn bedrijf en het werken met Kubernetes. Studenten konden hem alles vragen over zijn werk. Dit zorgde voor de nodige inspiratie bij de studenten. Vooral op het gebied van zelfontwikkeling: Hoe gemotiveerd ben je om iets nieuws te leren vanuit jezelf? En wat moet je ervoor over hebben om bij een bedrijf te werken dat mee ontwikkeld met de nieuwe technologieën?

Voor het komende project gaan we met een gemengde groep van applicatieontwikkelaars en beheerders aan de slag. Niek gaat met de ontwikkelaars een applicatie ontwikkelen die op Kubernetes kan draaien. Daarnaast zal Patrick Hulshof (docent ICT Noorderpoort) met de beheerders een Kubernetes cluster opzetten waar later de nieuw ontwikkelde applicatie op zal draaien. In dit project gaan we de samenwerking tussen applicatieontwikkeling en ICT-beheer aan, zodat de studenten van elkaar kunnen leren en ervaren hoe het is om in een DevOps-team te werken.