Gelukt! Aanvraag voor nieuwe opleiding Cloud & Infrastructure Technician is ingediend.

17-03-2021  – In de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw kwalificatiedossier. Het nieuwe dossier heet ‘Cloud & Infrastructure Technician’. Het is een niveau 4 opleiding gericht op, zoals de naam al aangeeft, cloud & infrastructure. Studenten kunnen na hun opleiding als technician aan de slag in bijvoorbeeld een datacenter, bij een hostingpartij, cloudleverancier of afnemer van clouddiensten. Dit is een werkgebied waar groei in zit. Steeds meer bedrijven maken gebruik van clouddiensten, en wie kijkt er geen Netflix, Youtube of werkt thuis met MS Teams, Google Meet of Zoom?

Op 15 maart hebben we alles ingediend bij DUO. Voor de regeling ‘Ruimte voor de Regio‘ moet je naast het schrijven van een nieuw kwalificatiedossier, onderbouwen waarom deze opleiding een meerwaarde is voor de regio. Dit is met de inzet van onderstaande bedrijven en mensen gelukt.

We willen de volgende bedrijven en brancheorganisaties alvast hartelijk danken: Bossers&Cnossen, Bytesnet, CJ2 Hosting, Dutch Cloud Community, Dutch Data Center Association, Google en Linqhost. Deze partijen hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst, waarmee zij het belang van deze nieuwe opleiding voor de regio onderstrepen. Zij zullen bijdragen aan de ontwikkeling van het curriculum en zich inzetten voor stageplekken. Naast deze partijen, zijn er meerdere partners van de Werkplaats enthousiast over de nieuwe opleiding en zullen ook zij gaan bijdragen. Goed onderwijs maak je samen met het bedrijfsleven!

Speciale dank gaat uit naar: Bert Toolsema (S-BB ), je hebt ons uitstekend geholpen bij het taaie schrijfproces, Patrick Hulshof (Noorderpoort) en Edwin van de Hee (ROC van Amsterdam) jullie visie en kennis zijn een belangrijke basis voor dit dossier, Lucienne Post (Hutspot), je was de ideale vraagbaak en ‘influencer’.

Uiterlijk 1 mei horen we of DUO akkoord is met ‘Cloud & Infrastructure Technician’. In de tussentijd zitten we niet stil en gaan we alvast aan de slag met de ontwikkeling van het curriculum.

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Schrijf je dan in voor Expert IT Systems and Devices in Groningen of Winschoten. Na een gemeenschappelijk jaar kun je dan de keuze maken voor Cloud & Infrastructure Technician of Expert IT Systems and Devices.

Voor meer informatie over deze opleiding? Of wil je als bedrijf betrokken zijn bij de ontwikkeling? Mail dan naar mk.vankessel@noorderpoort.nl (Maaike van Kessel)