ICT-studenten van Winschoten en Groningen zijn op woensdag 23 september begonnen aan hun opdracht voor verschillende partners bij Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap. Afgelopen maanden is er hard gewerkt om opdrachten te realiseren waar studenten, bedrijfsleven en docenten samen mee aan de slag kunnen.
Vorige week zijn de eerste vijf studenten applicatieontwikkelaars en game developers gestart met het ontwikkelen van een VR-beleving voor onderhoud aan waterstofbussen. In deze opdracht wordt samengewerkt met partner Stark Learning, Wensink, het practoraat Automotive en Hanze Hogeschool. Het doel is om de meerwaarde van VR te laten zien in het leren van handelingen in bijvoorbeeld gevaarlijke situaties.
In samenwerking met Qbit is er een project gestart voor TSN Thuiszorg. Studenten (ICT- en netwerkbeheerder) werken hierbij samen met studenten van de opleiding mbo-verpleegkunde om te kijken of de slimme huiskamer van TSN echt veilig is. Zij gaan aan de slag met het pentesten van IoT-apparatuur, maar kijken ook naar het gebruik van de ‘slimme’ apparatuur door cliënten en medewerkers.
Ook Atos heeft zich als partner aangesloten bij de Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap. Zij begeleiden studenten bij het ontwikkelen van een receptierobot voor de VVV in het Forum Groningen. Hierbij wordt ook nauw samengewerkt met Marketing Groningen.
Mediavormgevers en applicatie- en softwareontwikkelaars gaan werken aan het ontwikkelen van twee apps. Donderdag gaan studenten samen met Warpnet aan de slag met ethical hacking. Studenten werktuigbouw en mechatronica gaan aan de slag met het testen van een robot curriculum. Dit gebeurt samen met Stark Robotics en hun ‘educational robot’.