Duplicated: Kasteelpraat 28 jan. 2020 | 16:00 – 18:00 uur – [#1002]

Datum

28 januari 2020

Aanvang

16:00:00

Lokatie

Kasteel.gro
Melkweg 1
9718 EP Groningen

Bijzonderheden

Tijd: 16:00 – 18:00
Borrel en gelegenheid om na te praten
Host: Ronald Mulder
Je kunt je hier aanmelden

Kasteel.gro is dit najaar gestart met de interview-serie Kasteelpraat. Op 28 januari 2020 hebben we twee succesvolle IT ondernemers te gast, namelijk Neal Petersen van FC Afkicken en Jantine Doornbos van Dropper. Zij worden geïnterviewd door Ronald Mulder.

Ronald is onder meer auteur van leerboeken over ondernemerschap en columnist van NoordZ, het ondernemersplatform van het Dagblad van het Noorden. Ronald vraagt de ondernemers drie kwartier lang het hemd van het lijf, en als hij wat vergeet kan het publiek zelf ook vragen stellen tijdens het gesprek of tijdens de aansluitende borrel! Professionals, MBO-, HBO- en WO studenten, startups, docenten, collega-ondernemers en andere nieuwsgierigen… iedereen is welkom!

Neal Petersen van FC Afkicken
Nog niet zo heel lang geleden was hij programmadirecteur van Infostrada Sports. Vanuit die functie was hij inhoudelijk verantwoordelijk voor programma’s zoals Voetbal International, de uitzendingen rondom Formule 1 en het Nederlands elftal. Voor velen misschien een droombaan, maar Neal miste échte creatieve vrijheid en ergerde zich aan de ellenlange besluitvormingsprocessen.

Daarom begon hij FC Afkicken: een eigen online voetbaltalkshow vanuit een kelder in Amsterdam met een handjevol vrijwilligers. Praten mét voetballers, in plaats van over ze te lullen. Neal ging het zelf presenteren. Zijn visie was om voetbalprogramma’s te bedenken en die vervolgens gewoon te maken. Zonder financiering of begroting, een goed programma financiert zichzelf, was de gedachte.

Het ging met vallen en opstaan, maar FC Afkicken werd steeds groter. Bekende voetballers schoven aan, er werd een hoofdsponsor gevonden, de kelder werd ingeruild voor een nieuwe studio, de vrijwilligers traden in dienst en het belangrijkste: steeds meer voetballiefhebbers wisten FC Afkicken te vinden. Inmiddels worden de video’s goed bekeken en heeft Neal een waar podcast-imperium: maandelijks luisteren er 250.000 mensen.

Jantine Doornbos van Dropper
Jantine Doornbos is founder van Dropper. Het ondernemerschap heeft altijd in haar gezeten; Jantine startte tijdens haar studie Informatiekunde al een skateshop en een aantal webshops. Haar uiteindelijke missie is om de stadslogistiek makkelijker, sneller en duurzamer te maken. Op 11 mei 2016 bedacht Jantine Fooddrop: een fietsende bezorgdienst die eten van verschillende restaurants naar elke Groningse voordeur kon brengen. Tien dagen later was het er. Ze deed alles zelf: de branding, de marketing en het systeem dat de orders moest verwerken.

Onlangs kwam ze in het nieuws omdat ze meerdere grote investeringen ophaalde met Dropper: nog steeds met fietsende bezorgers – want duurzaam- maar een breder assortiment. Bosje bloemen nodig? Dropper brengt het binnen een uur. Op de fiets, want duurzaam. Een logistieke oplossing voor consumenten, maar ook voor het bedrijfsleven. En vooral: een bedrijf dat geluk aan de deur bezorgt, inmiddels in Groningen en Leeuwarden.

In essentie is Dropper een techbedrijf, alles draait om de software die Doornbos vanaf het begin zelf bouwde. Onze klanten interesseert het echt niets hoe Dropper werkt, als het maar werkt. Dat wij alles automatiseren met geavanceerde techniek, dat vinden alleen investeerders interessant.