Duplicated: Geek Hour – [#1197]

Datum

17 augustus 2021

Aanvang

15:00:00

Lokatie

Noorderpoort

Locatie Muntinglaan

Bijzonderheden

Aanmeldlink volgt zsm

Op 25 februari organiseren we het eerste Geek Hour, locatie Muntinglaan! Tijdens Geek Hour doen twee interessante sprekers uit de IT hun verhaal, namelijk Wouter Zijlstra van Greatwaves en Marc de Bruijn van http://Www.rdw.nl.

Wouter Zijlstra: Wifi in de woestijn

Stel je voor: je gaat 3000 km door een woestijn rijden met een zonne auto, op een plek waar normaal geen internet is. Wouter vertelt hoe ze internet regelden voor de TopDutch zonne auto (https://solarracing.nl) met een super laag stroomverbruik en een range tot 800 meter. En waarom gebruikten ze daarvoor een zender die op de Mount Everest te vinden is?

Wouter begon 5 jaar geleden Greatwaves omdat het internet op kantoor echt “ super kut “ was. Inmiddels beheert Greatwaves met een team van 5 medewerkers 60+ netwerken van Schiermonnikoog tot aan Rotterdam, voor bedrijven die het essentieel vinden om altijd online te zijn

Marc de Bruin: Durf jij nog over straat?

RDW is als nationale typegoedkeuring autoriteit verantwoordelijk voor de Europese typegoedkeuring van onder andere de Tesla Model S, X en 3. Dit betekent dat deze voertuigen in heel Europa de weg op mogen en dus in andere
landen niet opnieuw te hoeven worden gekeurd.

Zo’n Tesla zit vaak vol met allerlei hulpmiddelen om het rijden de vergemakkelijken. Denk hierbij aan adaptieve cruisecontrol, lane assist maar ook (wat Tesla noemt) een “autopilot”. Dit hulpmiddel laat het voertuig zelfstandig een traject afleggen zonder enige interventie van de bestuurder.

Één van de aanwezigen van RDW heeft ‘interessante ervaringen’ opgedaan met deze “autopilot”.

Tijdens de presentatie zal een live demo worden gegeven van een NVidia Drive computer. Dit is een soortgelijke computer als de computer die in een Tesla Model S aanwezig is en is verantwoordelijk voor het verwerken van de beelden van de camera’s die rondom een Tesla aanwezig zijn. Hierdoor zal je als toeschouwer te weten komen wat een moderne zelfrijdende auto precies wel en niet ziet op basis van camerabeelden, welke conclusies het voertuig daar zelf aan verbindt en waarom die conclusies uiteindelijk “logisch” zijn.