
Masterclasses “You will be hacked!”
Maximaal aantal deelnemers: maximaal 25 per masterclass
Alle medewerkers van Noorderpoort, studenten, partners van het programma Cyber Security Noord-Nederland kunnen zich aanmelden via kasteel.gro@noorderpoort.nl
hardware hacking
Een IoT-apparaat bestaat uit eenvoudig gezegd uit hardware en software. Jilles Groenendijk laat zien hoe je de verschillende componenten van een apparaat kun identificeren en op welke wijze je deze kunt aanvallen.
Jilles Groenendijk is als ethical hacker werkzaam voor Deloitte en is gespecialiseerd in hardware beveiliging.
Het practoraat Digitaal Veilige Apparatuur organiseert als onderdeel van het keuzedeel Ethical Hacking een aantal masterclasses. Het practoraat Digitaal Veilige Apparatuur is voortgekomen uit het programma Cyber Security Noord-Nederland. Het doel van het programma is het leveren van een bijdrage aan het realiseren van de veilige digitalisering in kleine en grote organisaties. Voor veel (MKB) bedrijven ligt hier nog een grote opgave. Het practoraat Digitaal Veilige Apparatuur stelt zich ten doel door praktijkgericht onderzoek en experimenten kennis en vaardigheden te ontwikkelen waarmee het belang van digitaal veilige apparatuur kan worden vertaald naar de specifieke beroepscontext. Onderdeel hiervan is het vergroten van het bewustzijn binnen onderwijs en bedrijven voor de noodzaak van digitaal veilige apparatuur en het ontwikkelen en implementeren van passende leermiddelen voor beveiliging en privacy en digitaal veilige apparatuur in de beroepscontext.
Het practoraat heeft een keuzedeel ‘ethical hacking’ ontwikkelt. Een aantal van de lessen wordt, in de vorm van een masterclass, door externe deskundigen verzorgd, en is opengesteld voor studenten, docenten en de partners van het programma Cyber-Security Noord-Nederland.