Digitaal Burgerschap

De digitale ontwikkelingen vinden op een razendsnel tempo plaats. Om die reden is het van belang dat onze studenten weten wat het is om mens te zijn in de digitale wereld.

De lessenserie digitaal burgerschap is ontwikkeld in Kasteel.gro en bestaat uit tien (online) lessen met daarbij een doe-moment in het Kasteel. Het doe-moment staat in het teken van actief bezig zijn als digitaal burger. Burgerschap is doen en ervaren. Zo kunnen studenten aan de slag in het Medialab met produceren van fake-news, kunnen ze in de VR-room werken met VR educatie gamification, maken ze kennis met cyber security en kunnen ze leren programmeren.

Dit schooljaar is de pilot afgerond en zijn lessen ontwikkeld voor niveau drie en vier. Vanaf volgend jaar zullen we de lessen vertalen naar entree, niveau een en twee, aangezien digitaal burgerschap Noorderpoort-breed uitgerold wordt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlies Blaauw.

Mens-zijn in de digitale wereld

Het ‘mens-zijn in een digitale wereld’ is nu meer van belang dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan de rol van social media in de betogingen in Belarus (Wit-Rusland). Om mens te kunnen blijven in de digitale wereld is de ambitie ontstaan om elke student van Noorderpoort in Het Kasteel een interactieve lessenserie aan te bieden met een mix van theorie en praktijk.

Deze lessenserie wordt door medewerkers van Kasteel.gro ontwikkeld samen met studenten en docenten Burgerschap. De thema’s die hierin voorkomen zijn onder andere: online identiteit, AI, robotisering, security en (fake) news.

Meer weten over de lessenserie Digitaal Burgerschap?

Neem contact met ons op en wij brengen je snel en volledig op de hoogte van alle mogelijkheden.